Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 кг здрави средно големи домати
• 500 г телешка кайма
• 2-3 глави лук
• 4-5 с.л. олио
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изрязваме в горния край на всеки домат капаче и запазваме капачетата. Издълбаваме вътрешността на доматите и я нарязваме на ситно. Нарязваме на ситно лука и магданоза. Смесваме ги с вътрешноста от доматите и запържваме в сгорещеното олио.
Прибавяме ориза, каймата, червения и черния пипер и посоляваме. Омесваме добре сместа и с нея пълним доматите. След това ги захлупваме с капачетата и ги нареждаме в намаслена тавичка. Заливаме с малко гореща вода и печем в умерена фурна.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...