Прoдукти:
• 1 кг свинско месо
• 2-3 глави лук
• 2-3 червени домата
• 500 г пресни гъби
• 3-4 пиперки
• 3/4 ч.ч. олио
• 1/2 ч.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1/2 ч.ч. червено вино
• 1 връзка магданоз
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета и го задушаваме в част от мазнината и малко вода. Изваждаме месото и в същата мазнина слагаме ситно нарязания лук, част от доматите, нарязани на ситно, и червения пипер. Връщаме месото и заливаме с гореща вода и виното.
Посоляваме ястието, прибавяме гъбите, а след 10 минути - пиперките нарязани на ивички. Варим докато омекнат гъбите. Тогава слагаме останалата част от мазнината и ориза.
Прехвърляме ястието в гювеч и печем. Малко преди да го извадим от фурната слагаме останалите домати. Поръсваме гювеча със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...