Кулинарни рецепти » Ароматен свински джолан

 Ароматен свински джолан

Продукти:

• 1 свински джолан
• 3 с.л. майонеза
• 100 мл червено вино
• 1/2 с.л. къри

За шпиковане:

• 50 г меко краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• половин глава лук
• 3 настъргани скилидки чесън
• 2 с.л. олио
• сол, магданоз

Начин на приготвяне:

Измиваме и подсушаваме месото. В купа смесваме подправките, нарязания на дребно лук и маслото и разбъркваме. Правим разрези в месото и във всеки слагаме с малка лъжичка от сместа за шпиковане.

Посоляваме джолана, поръсваме с къри и го намазваме с майонеза. Слагаме в плик за печене и наливаме виното, 100 мл вода и 2 с.л. олио.

Затваряме плика и печем в загрята на 230°С фурна, докато водата се изпари. Намаляваме температурата и печем до готовност.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало