Кулинарни рецепти » Телешки гювеч

 Телешки гювеч

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г телешко месо от гърдите
• 1 буркан гювеч зарзават
• 2 глави лук
• 1 яйце
• 1-2 с.л. брашно
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме почистеното и измито месо на парчета, слагаме го в плитка тенджера, поръсваме го с черен пипер и сол. Прибавяме 2 с.л. олио и ситно нарязания лук, заливаме с вода, колкото да се покрие месото и варим на умерен огън.

Щом месото се свари, прибавяме гювеча от консервата, който предварително сме посолили, разбъркваме добре и печем в умерена фурна.

Малко преди да извадим гювеча от фурната го заливаме със смес от яйцето, 1 с.л. брашно и малко брашно и оставяме още малко фурната, за да се запече заливката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало