Кулинарни рецепти » Печено филе

 Печено филе

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г свинско или телешко филе
• 2 с.л. олио
• 4-5 с.л. прясна свинска мас
• 4-5 моркова
• 5-6 малки лукчета
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 1 корен пащърнак
• 2-3 скилидки чесън
• 1 ч.ч. червено вино
• 500 г консервирани печурки
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 кофичка сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме месото с олиото и го оставяме 12 часа в хладилник. След това го слагаме в тавичка със сгорещената мас и го запържваме леко от всички страни. Прибавяме нарязаните на кръгчета моркови, целите лукчета и обелените корени от магданоз и пащърнак. Посоляваме и заливаме с виното.

Покриваме плътно тавичката с алуминиево фолио и печем 30 мин в силна фурна и още 1 час в умерена. Отстраняваме фолиото и отливаме соса в чаена чаша. Запичаме месото още малко, за да се зачерви.

Допълваме чашата, в която сме отляли соса, с бульон или топла вода и разтваряме в нея брашното. Изсипваме течността в огнеупорен съд и варим 5 мин, като непрекъснато бъркаме с тел. Прибавяме гъбите, които сме нарязали на ситно и сме задушили в маслото. Варим още 5 мин, отстраняваме от огъня, сипваме сметаната и поръсваме с черен пипер.

Нарязваме изстиналото месо на филийки и го заливаме с топлия сос. Поднасяме го с морковите и лукчетата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало