Кулинарни рецепти » Печено филе

 Печено филе

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г свинско или телешко филе
• 2 с.л. олио
• 4-5 с.л. прясна свинска мас
• 4-5 моркова
• 5-6 малки лукчета
• 1 парче целина
• 1 корен магданоз
• 1 корен пащърнак
• 2-3 скилидки чесън
• 1 ч.ч. червено вино
• 500 г консервирани печурки
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 кофичка сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме месото с олиото и го оставяме 12 часа в хладилник. След това го слагаме в тавичка със сгорещената мас и го запържваме леко от всички страни. Прибавяме нарязаните на кръгчета моркови, целите лукчета и обелените корени от магданоз и пащърнак. Посоляваме и заливаме с виното.

Покриваме плътно тавичката с алуминиево фолио и печем 30 мин в силна фурна и още 1 час в умерена. Отстраняваме фолиото и отливаме соса в чаена чаша. Запичаме месото още малко, за да се зачерви.

Допълваме чашата, в която сме отляли соса, с бульон или топла вода и разтваряме в нея брашното. Изсипваме течността в огнеупорен съд и варим 5 мин, като непрекъснато бъркаме с тел. Прибавяме гъбите, които сме нарязали на ситно и сме задушили в маслото. Варим още 5 мин, отстраняваме от огъня, сипваме сметаната и поръсваме с черен пипер.

Нарязваме изстиналото месо на филийки и го заливаме с топлия сос. Поднасяме го с морковите и лукчетата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало