Кулинарни рецепти » Гергьовско агне по ямболски

 Гергьовско агне по ямболски

Продукти:

• 1 агне
• 1 пакетче краве масло
• 5-6 стръка пресен лук
• 2 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме агнето. Посоляваме и го намазваме с масло. Поръсваме с червен пипер и слагаме в тавичка.

Печем агнето в умерена фурна, като от време на време поливаме с отделения в тавичката сос. Когато месото поомекне, прибавяме ситно нарязания пресен лук и малко вода. Печем до готовност.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало