Кулинарни рецепти » Гергьовско агне по ямболски

 Гергьовско агне по ямболски

Продукти:

• 1 агне
• 1 пакетче краве масло
• 5-6 стръка пресен лук
• 2 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме агнето. Посоляваме и го намазваме с масло. Поръсваме с червен пипер и слагаме в тавичка.

Печем агнето в умерена фурна, като от време на време поливаме с отделения в тавичката сос. Когато месото поомекне, прибавяме ситно нарязания пресен лук и малко вода. Печем до готовност.

Автор: Недялка Михалева

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало