Кулинарни рецепти » Пълнена телешка глава

 Пълнена телешка глава

Продукти: (за 6 порции)

• 1 телешка глава
• 1 телешко шкембе
• 1 кг телешка кайма
• 1,5 кг лук
• 500 г моркови
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 5-6 скилидки чесън
• 100 г сланина
• черен и червен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме добре главата и шкембето. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер. Шпиковаме месестата част на главата със сланината, чесъна и част от морковите.

Нарязваме на ситно лука и останалите моркови и ги запържваме в половината от мазнината. Отделно в останалата мазнина запържваме каймата, след което я подправяме със сол и черен пипер на вкус и я смесваме със запържения лук, виното, ситно нарязан магданоз и червен пипер. Омесваме добре сместа и пълним с нея главата.

Слагаме главата в шкембето, така че гладката страна на шкембето да остане от вътрешната страна, и го зашиваме. Слагаме така приготвената глава в пръстен съд, намазваме я с мазнина, поръсваме с червен пипер и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало