Кулинарни рецепти » Свинско печено ПОЩАЛЬОН

 Свинско печено ПОЩАЛЬОН

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг свинска плешка
• 1 голяма глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 ч.л. кимион
• 1 с.л. свинска мас
• 2 ч.ч. бульон
• сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме тлъстините от месото, натриваме го със сол, счукан чесън и кимион и го оставяме да отлежи 2-3 часа.

Разтопяваме маста в тавичка и слагаме в нея нарязания лук и месото. Печем в умерено загрята фурна, докато лукът стане златисто-кафяв.

След около 2 часа изваждаме месото и го поставяме под грила за 10 минути, докато сосът му се сгъсти, така че при разрязване да не изтича.

Сосът от печеното разреждаме с бульона, пробваме на вкус и прецеждаме. Нарязваме месото на филийки и поливаме с част от соса, а останалия поднасяме в сосиера. Сервираме с картофи и кисело зеле.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало