Кулинарни рецепти » Свинско печено ПОЩАЛЬОН

 Свинско печено ПОЩАЛЬОН

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг свинска плешка
• 1 голяма глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 ч.л. кимион
• 1 с.л. свинска мас
• 2 ч.ч. бульон
• сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме тлъстините от месото, натриваме го със сол, счукан чесън и кимион и го оставяме да отлежи 2-3 часа.

Разтопяваме маста в тавичка и слагаме в нея нарязания лук и месото. Печем в умерено загрята фурна, докато лукът стане златисто-кафяв.

След около 2 часа изваждаме месото и го поставяме под грила за 10 минути, докато сосът му се сгъсти, така че при разрязване да не изтича.

Сосът от печеното разреждаме с бульона, пробваме на вкус и прецеждаме. Нарязваме месото на филийки и поливаме с част от соса, а останалия поднасяме в сосиера. Сервираме с картофи и кисело зеле.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало