Кулинарни рецепти » Вайсбратен

 Вайсбратен

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг свинско филе
• 2-3 лимона
• краве масло (олио)
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Измиваме добре филето, посоляваме, подправяме с черен пипер и плътно покриваме с резенчета лимон. Увиваме в намазнено фолио и печем на силна фурна.

Изстиналото филе режем на филии, разпределяме по чиниите и гарнираме със салата, горчица, ориз и макарони.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало