Кулинарни рецепти » Вайсбратен

 Вайсбратен

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг свинско филе
• 2-3 лимона
• краве масло (олио)
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Измиваме добре филето, посоляваме, подправяме с черен пипер и плътно покриваме с резенчета лимон. Увиваме в намазнено фолио и печем на силна фурна.

Изстиналото филе режем на филии, разпределяме по чиниите и гарнираме със салата, горчица, ориз и макарони.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало