Продукти:
• 1 кг домати
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1 к.ч. ориз
• 500 г кайма
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 2 с.л. наситнен магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Избираме здрави червени домати, отрязваме капачета от горната страна и ги издълбаваме, като нарязваме вътрешността.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в част от мазнината. Прибавяме половината от издълбаната вътрешност и варим 2-3 мин. Отстраняваме от огъня и смесваме с ориза, каймата и магданоза.
Подправяме с черен пипер и сол на вкус, пълним доматите с тази смес и ги захлупваме с отрязаните капачета. Поръсваме останалата доматена вътрешност със сол и 2-3 с.л. олио. Разбъркваме и я изсипваме в тавичка.
Нареждаме отгоре напълнените домати и печем в умерено силна фурна. Когато ястието е почти готово, заливаме с яйцата, разбити с млякото, и допичаме още десетина минути в силна фурна.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...