Кулинарни рецепти » Кавърма по воденичарски

 Кавърма по воденичарски

Продукти: (за 4 порции)

• 750 г свинско месо
• 3 с.л. мазнина
• 5 глави лук
• 250 г мариновани гъби
• 1 ч.л. черен пипер
• 1/2 с.л. стрита чубрица
• 250 г свински черен дроб
• 1 к.ч. червено вино
• сол,
• люти чушки по желание

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото, нарязваме го на ивички и го запържваме в мазнината. Прибавяме нарязания на филийки лук и задушаваме до омекване, като от време на време добавяме по малко вода.

Прибавяме нарязаните на ивички черен дроб и гъби, виното, черния пипер, чубрицата и целите лютиви чушлета. Посоляваме, леко разбъркваме, разпределяме ястието в индивидуални гювечета и запичаме във фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало