Продукти: (за 2 порции)
• 500 г кайма
• 1 глава лук
• 5 домата
• 2 люти чушки
• 1/2 връзка магданоз
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата добре със солта, черния пипер и ситно нарязаните лук, магданоз и люти чушки. От така приготвената кайма оформяме кюфтетата.
Нареждаме ги в намазана с олио тава върху половината от доматите, нарязани на кръгчета. Покриваме с останалата част от доматите и печем в умерна фурна.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...