Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг свинско филе
• 1-2 с.л. горчица
• 100 г краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Намазваме филето от всички страни с горчица, поръсваме със сол и черен пипер. Печем в тавичка, в която сме разтопили маслото. По време на печенето обръщаме месото, за да се зачерви от всички страни.
След това заливаме с топлото мляко и печем още около час, като от време на време поливаме месото с получения сос.
Опеченото месо изваждаме в продълговата чиния, а отделно сервираме соса, към който сме прибавили сметаната.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...