Кулинарни рецепти » Дроб сарма от кайма

 Дроб сарма от кайма

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г кайма
• 2 яйца
• 1 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио /или половин пакетче краве масло/
• 5 с.л. кисело мляко
• 1,5 ч.л. червен пипер
• магданоз, джоджен, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме лука и го нарязваме на дребно. Слагаме го в тенджера заедно с олиото, 2 с.л. вода и малко сол. Задушаваме няколко минути и прибавяме изчистения и измит ориз. Разбъркваме и задушаваме още няколко минути. Сваляме от огъня и изсипваме в тавичка.

Разбъркваме каймата с 1 к.ч. вода и сол на вкус и я смесваме с ориза. Прибавяме яйцата, киселото мляко, червения пипер /по желание можем да сложим и черен пипер/, ситно нарязаните магданоз и джоджен. Сипваме 3 к.ч. вода и разбъркваме всичко много добре. Печем ястието около 25 мин в предварително загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало