Кулинарни рецепти » Агнешко по венециански

 Агнешко по венециански
/Италия/

Продукти:

• 1 агнешки бут
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 2 глави целина
• 2 стръка праз
• 250 г бекон
• 60 г краве масло
• телешки бульон

За маринатата:

• 2-3 глави лук
• 4-5 моркова
• 2-3 глави целина
• 3 скилидки чесън
• 2 с.л. олио
• 1 дафинов лист
• 10 боровинки
• 600мл. червено вино
• 3 ч.л. сол
• 150 мл оцет
• мащерка, магданоз
• розмарин, кориандър
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците и ги слагаме да се запържат в дълбок съд, заедно с бекона и малко масло. Отгоре слагаме агнешкото бутче и го заливаме с маринатата и телешкия бульон така, че да покрием 2/3 от него.

Покриваме с капак и оставяме ястието да покъкри около 2 часа. Малко преди месото да се е сготвило, изливаме половината от соса.

Изваждаме бутчето от съда и го слагаме да се запече около 20 мин на 220С, като често го поливаме с получения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало