Кулинарни рецепти » Кебап в патладжани

 Кебап в патладжани

Продукти:

• 4 патладжана
• 500 г крехко свинско месо
• 1 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 3-4 скилидки чесън
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• суха чубрица
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патлажаните на ивици по 2 см и посоляваме обеленната част. Оставяме ги да престоят 1 час в наклонен съд, за да се отцеди горчивият сок. После ги разполовяваме надлъжно и издълбаваме вътрешността им.

Сипваме в тигана доматеното пюре, размито в 1 к.ч. топла вода, и пържим, докато стане сипкаво. Прибавяме месото, нарязно на малки хапки, счукания чесън, червения пипер и стритата чубрица. Сипваме виното и обелените и настъргани домати. Доливаме топла вода, която да покрие продуктите и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и задушаваме на умерен огън, докато месото омекне напълно.

Пълним патлажаните с така приготвената смес и ги нареждаме в обилно намаслена тавичка. Печем около 30 мин в обилно намаслена тавичка.

Автор: Иванка Апостолова

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало