Продукти:
• 1 кг агнешки дреболии
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 3 връзки пресен лук
• 3-4 домата
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан джоджен
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме дреболиите на ситно и ги запържваме в разтопеното масло. Щом поомекнат, прибавяме доматеното пюре, размито в топла вода, червения пипер и нарязания пресен лук. Наливаме топла вода, която да покрие продуктите и задушаваме 15 мин на умерен огън.
После посоляваме, поръсваме черен пипер и ситно нарязан джоджен, разбъркваме и прехвърляме в предварително затоплен глинен гювеч. Печем в умерена фурна.
Щом дреболиите омекнат, покриваме с доматите, нарязани на колелца, и продължаваме да печем, докато гювечът остане на мазнина.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...