Продукти:
• 6 пържоли
• 400 г гъби
• 1/2 пакетче масло (от 125 г)
• 200 г кашкавал
• 1/2 ч. ч. прясно мляко
• 250 г сметана
• сол, черен пипер (може и други подправки на вкус)
Начин на приготвяне:
На дъното на тава подреждаме пържолите, начукани и поръсени с подправки на вкус. Отгоре разпределяме нарязаните гъби, настъргания кашкавал и маслото.
Заливаме със сметаната и млякото. Покриваме плътно тавата с алуминиево фолио и печем на 200 градуса около 2 часа.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...