Продукти: (за 2-3 порции)
• 500 г кайма /смес/
• 4 домата
• 4 пиперки
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 1 люта чушка
• 1/2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме почистените пиперки и обелените домати на парченца, прибавяме ситно нарязания лук, заливаме с малко олио и разбъркваме добре. Разстиламе сместа на дъното на намаслена тавичка.
Отгоре слагаме голямо кюфте, приготвено от каймата, ситно нарязаното люто чушле, червения пипер, сол и черен пипер на вкус. Заливаме кюфтето с малко олио и слагаме да се пече в умерена фурна. Ястието е готово, когато кюфтето се зачерви, а зеленчукът остане наполовина.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...