Продукти: (за 2-3 порции)
• 500 г кайма /смес/
• 4 домата
• 4 пиперки
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 1 люта чушка
• 1/2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме почистените пиперки и обелените домати на парченца, прибавяме ситно нарязания лук, заливаме с малко олио и разбъркваме добре. Разстиламе сместа на дъното на намаслена тавичка.
Отгоре слагаме голямо кюфте, приготвено от каймата, ситно нарязаното люто чушле, червения пипер, сол и черен пипер на вкус. Заливаме кюфтето с малко олио и слагаме да се пече в умерена фурна. Ястието е готово, когато кюфтето се зачерви, а зеленчукът остане наполовина.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...