Продукти: (за 2-3 порции)
• 500 г кайма /смес/
• 4 домата
• 4 пиперки
• 1 глава лук
• 4 с.л. олио
• 1 люта чушка
• 1/2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме почистените пиперки и обелените домати на парченца, прибавяме ситно нарязания лук, заливаме с малко олио и разбъркваме добре. Разстиламе сместа на дъното на намаслена тавичка.
Отгоре слагаме голямо кюфте, приготвено от каймата, ситно нарязаното люто чушле, червения пипер, сол и черен пипер на вкус. Заливаме кюфтето с малко олио и слагаме да се пече в умерена фурна. Ястието е готово, когато кюфтето се зачерви, а зеленчукът остане наполовина.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...