Кулинарни рецепти » Свинско с тиква

 Свинско с тиква
(Гърция)

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг свинско месо
• 1 кг тиква
• 2 големи глави лук
• 6-7 скилидки чесън
• 1 с.л. салвия (градински чай)
• 2 ч.ч. бяло вино
• 1-2 с.л. зехтин
• риган, розмарин, мащерка
• сол, смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

В кухненски робот смесваме 1/2 ч.ч. зехтин, чесъна, мащерката, ригана и розмарина и правим пюре. Намазваме с тази смес месото, поръсваме със сол и черен пипер и слагаме в съда за печене.

Добавяме 1 ч.ч. вино и малко вода, покриваме с алуминиево фолио и печем около 60 минути в загрята до 180 градуса фурна. Махаме фолиото и печем още 15 минути, за да хване коричка.

Нарязваме лука на ситно, а тиквата на едри кубчета. Задушаваме лука в малко зехтин, добавяме тиквата, сол, черен пипер на вкус, 1 ч.ч. бяло вино, салвията и задушаваме на слаб огън до омекване на тиквата.

Сервираме месото, нарязано на парчета и гарнирано със задушените лук и тиквата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало