Кулинарни рецепти » Пълнени котлети

 Пълнени котлети

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг свински котлети
• 150 г кус-кус
• 150 г гъби
• 80 г краве масло
• 60 г кашкавал
• 2 моркова
• 1 голяма глава лук
• 2 печени червени чушки
• 50 г брашно
• 1 твърдо сварено яйце
• 1 сурово яйце
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

На срещуположната на реброто на котлета страна цепваме с остър нож джобче. Наръсваме със сол и черен пипер.

Сгорещяваме 2/3 от маслото и задушаваме в него нарязаните на ситно лук, моркови и гъби. Оставяме сместа добре да изстине и прибавяме накълцаните на ситно чушки, настъргания на едро ренде кашкавал и наситненото варено яйце. Поръсваме със сол и черен пипер, разбъркваме добре и прибавяме суровото яйце. Разбъркваме повторно.

Пълним с тази плънка джобчетата, защипваме ги с метални шишчета или клечки за зъби, овалваме ги в брашното и ги подреждаме в намаслена тавичка. Наливаме много малко водичка /или вино/ и печем в умерена фурна.

Сваряваме кус-куса в подсолена кипяща вода, отцеждаме и го подправяме с малко масло. Разпределяме го по порциите като канапе за котлетите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало