Кулинарни рецепти » Пържоли с гъби в гювеч

 Пържоли с гъби в гювеч

Прoдукти:

• 1кг пържоли
• 500 г гъби
• 1 ч.ч.бяло вино
• 1 ч.ч.брашно
• 300 г топено сирене
• 200 г сметана
• черен пипер и сол

Начин на приготвяне:

Начукваме пържолите, посоляваме и ги овалваме в брашно. Нарязваме гъбите и топеното сирене на филийки.

В дълбок съд редим последователно пържоли, гъби и топено сирене. Най-отгоре заливаме със сметана, разредена с бяло вино.Захлупваме гювеча и печем на умерена фурна около 1 час и 30 мин.

Автор: Сребра Коновска

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало