Кулинарни рецепти » Телешки рулца

 Телешки рулца

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г телешко филе
• 4-5 сварени яйца
• 1-2 моркова
• 1 щипка канела
• 1-2 с.л. галета
• черен и червен пипер, сол
• мазнина за печене

Начин на приготвяне:

Нарязваме филето напречно на филии, които изтъняваме с дървено чукче и натриваме със сол, черен и червен пипер.

Нарязваме яйцата на ситно, наръсваме ги с канела и галета и ги слагаме върху филенцата. Слагаме и по малко настъргани моркови.

Навиваме филенцата на рулца, които завръзваме с конец и подреждаме в намазнена тавичка. Заливаме с малко вода и печем в умерена фурна. Готовите рулца поливаме с гъст доматен сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Начало