Продукти: (за 4 порции)
• 800 г свинско месо
• 3-4 стръка праз
• 200 г ориз
• 100 г свинска мас
• 1 глава чесън
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и обезкостяваме месото, измиваме го на течаща вода, подсушаваме го и го нарязваме на парчета.
В тавичка разтопяваме маста и изпържваме в нея месото. Към края на пърженето прибавяме ситно нарязания праз, а 3-4 мин след това – почистения, измит и отцеден ориз. Посоляваме, заливаме с 2-3 ч.ч. топла вода и печем в предварително загрята умерена фурна.
Поднасяме тепси-кебапа топъл, поръсен със смес от счукания чесън и оцета.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...