Кулинарни рецепти » Кошнички с кайма

 Кошнички с кайма

Прoдукти:

• 500 г кайма
• 4 яйца
• 250 г кашкавал
• 1 кг картофи
• 1 буркан гъби
• 10 кисели краставички
• 10 маслини
• 1 глава лук
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Омесваме каймата като за кюфтета. Сваряваме картофите и ги пасираме на пюре.

На дъното на добре намаслени гювечета поръсваме настърган кашкавал. Отгоре разпределяме каймата и притискаме хубаво.

Върху каймата последователно слагаме наситнените маслини, нарязаните гъби и краставички, картофеното пюре и нарязания лук. Поръсваме пак с кашкавал, чукваме по 1 яйце и печем в умерена фурна. След изпичане обръщаме гювечетата в чиния.

Автор: Малина Симеонова

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало