Кулинарни рецепти » Шилешко месо в гювечета

 Шилешко месо в гювечета

Продукти: (за 5 порции)

• 500 г шарено шилешко месо
• 2-3 картофа
• 2-3 малки глави лук
• 3-4 домата
• 4 пиперки
• 1 малък патладжан
• 1 тиквичка
• 100-150 г зелен фасул
• 100 г бамя
• 1 люта чушка
• 1 морков
• 4-5 с.л. олио
• 1-2 с.л. брашно
• 5 яйца
• 1 к.ч. кисело мляко
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парченца, посоляваме, поръсваме с червен пипер и малко мазнина, разпределяме в гювечетата и запичаме във фурната.

Почистваме и измиваме зеленчуците. Нарязваме ги на парчета, посоляваме и задушаваме в олиото и малко вода. Когато поомекнат, ги слагаме при месото. Отгоре нареждаме обелените и нарязани на тънки филийки картофи. Посоляваме и поръсваме с останалото олио.

Захлупваме гювечетата и печем 20 мин в умерена фурна. След това заливаме със смес от разбитите с киселото мляко яйца, брашното, 1 щипка червен пипер и сол на вкус. Слагаме отново във фурната, без да захлупваме, и изчакваме заливката да се позачерви.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Начало