Кулинарни рецепти » Карамелизирани свински ребра

 Карамелизирани свински ребра

Продукти:

• 250 г свински ребра
• 1 морков
• 1 скилидка чесън
• 1 стрък пресен лук
• 2 с. л. соев сос
• 1 с. л. оцет
• 1 с. л. мед
• 1/2 ч. ч. месен бульон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме ребрата и ги пускаме в кипяща вода заедно с почистените морков и лук. Варим 10 минути, изваждаме ребрата и ги оставяме да се отцедят. Смесваме меда, оцета и пасирания чесън и разбъркваме много добе.

В тавичка за печене подреждаме ребрата и ги заливаме с медения сос, соевия сос и бульона. Поръсваме със сол и черен пипер и печем 50 минути във фурна, загрята до 250 градуса - докато ребрата се карамелизират и добият тъмнокафяв цвят.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало