Продукти:
• 250 г свински ребра
• 1 морков
• 1 скилидка чесън
• 1 стрък пресен лук
• 2 с. л. соев сос
• 1 с. л. оцет
• 1 с. л. мед
• 1/2 ч. ч. месен бульон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме ребрата и ги пускаме в кипяща вода заедно с почистените морков и лук. Варим 10 минути, изваждаме ребрата и ги оставяме да се отцедят. Смесваме меда, оцета и пасирания чесън и разбъркваме много добе.
В тавичка за печене подреждаме ребрата и ги заливаме с медения сос, соевия сос и бульона. Поръсваме със сол и черен пипер и печем 50 минути във фурна, загрята до 250 градуса - докато ребрата се карамелизират и добият тъмнокафяв цвят.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...