Кулинарни рецепти » Мусака с патладжани

 Мусака с патладжани
/Румъния/

Продукти: (за 4 порции)

• 750 г говеждо месо
• 4 големи патладжана
• 1 с.л. свинска мас
• 4 глави лук
• 1 яйце
• 2 с.л. сметана
• 3-4 домата
• 1 с.л. доматено пюре
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. галета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме измитите и необелени патладжани на колелца с дебелина 1 см. Попарваме ги във вряла вода и ги отцеждаме. Изпържваме всяко парче от двете страни в сгорещено олио.

Прекарваме месото през месомелачка, смесваме го със ситно нарязания и изпържен в маста лук и запържваме. Оставяме сместа да изстине, прибавяме яйцето, сметаната, черен пипер и сол и разбъркваме.

В намазана с мас и поръсена с галета тавичка нареждаме ред патладжани ред кайма, като последния ред е от патладжани. Заливаме с доматеното пюре, размито в 2 с.л. вода, нареждаме нарязаните на кръгчета домати и запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало