Продукти: (за 4 порции)
• 8 парчета свинска кожа
• 400 г крехко свинсо месо
• 200 г сланина
• 2-3 скилидки чесън
• магданоз, джоджен, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Избираме млада, опърлена и добре свинска кожа. Нарязваме я на парчета с размери 10х20 см.
Отделно нарязваме на дребни кубчета месото и сланината. Прибавяме ситно нарязаните чесън, магданоз, джоджен и копър. Поръсваме черен пипер и сол на вкус и разбъркваме.
Слагаме в края на всяко парче кожа по малко от плънката и навиваме рулца. Завързваме всяко рулце със здрав канап и варим рулцата в кипяща вода, докато омекнат. После ги нареждаме в тавичка, заливаме ги с олиото и ги поръсваме с червен пипер и стрита чубрица.
Наливаме малко топла вода и покриваме тавичката с алуминиево фолио. Печем рулцата 40 мин в предварително загрята силна фурна.
Изваждаме готовите рулца от фурната, изчакваме ги да изстинат, отстраняваме канапа и ги нарязваме на кръгчета.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...