Кулинарни рецепти » Гювечета със свинско месо и праз

 Гювечета със свинско месо и праз

Прoдукти:

• 1 кг свинско месо
• 3 стръка праз
• 2-3 с.л.мазнина
• 7 яйца
• 600 мл кисело мляко
• 200 г сирене
• черен пипер
• 1 к.ч. вода

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на малки кубчета и запържваме в мазнината, докато се зачервят. Заливаме с водата и похлупваме, за да се задушат. Когато водата се изпари и месото омекне, го изваждаме.

В същата мазнина запържваме ситно нарязания праз, докато омекне. Връщаме месото и разбъркваме. Прибавяме натрошеното сирене и черен пипер на вкус. Сваляме ястието от котлона и оставяме да се охлади.

След това прибавяме разбитите с киселото мляко яйца, посоляваме и разпределяме в гювечета. Печем във фурна, загрята до 180°С.

Автор: Росица Петрова

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало