Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг картофи
• 300 г кайма
• 1 яйце
• 1 глава лук
• 1 глава чесън
• 2 с. л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Запържваме леко каймата в олиото, като внимаваме да не стане на бучки. Изваждаме я и щом изстине, прибавяме обелените и настъргани на едро ренде картофи, обеления и настърган лук, счукания с малко сол чесън, яйцето и брашното.
Омесваме добре и оформяме от сместа средно големи шницели, които нареждаме в обилно намаслена тавичка и печем около 30 мин в предварително загрята умерена фурна.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...