Кулинарни рецепти » Кюфтета в млечен сос

 Кюфтета в млечен сос

Продукти: (за 5-6 порции)

• 600 г кайма (смес)
• 3 филии сух бял хляб
• 4 яйца
• 1 глава лук
• 150 мл олио
• 30 г краве масло
• 2 ч.ч. кисело мляко
• 150 г настърган кашкавал
• 2-3 с.л. брашно
• магданоз, копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Омесваме месото заедно с навлажнения хляб, 1 яйце, ситно нарязания лук, черен пипер и сол на вкус. Оформяме от сместа кюфтенца, които овалваме в брашното и леко запържваме в сгорещеното олио. Нареждаме кюфтенцата в намаслена тавичка на разстояние едно от друго.

Разбиваме останалите яйца с киселото мляко, мазнината от пърженето и малко сол. Заливаме кюфтетата с този сос и печем десетина минути в умерено загрята фурна. Изваждаме, поръсваме със смес от наситнени магданоз и копър и настъргания кашкавал. Връщаме във фурната за 3-4 мин.

Поръсваме готовото ястие с разтопеното масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало