Кулинарни рецепти » Чомлек джолан

 Чомлек джолан

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг телешки джолан
• 1,5 к.ч. червено вино
• 2-3 глави лук
• 400 г картофи
• 1 ч.л. червен пипер
• 10-12 зърна черен пипер
• 10-12 скилидки чесън
• 2 люти чушки
• 1 дафинов лист
• 80 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме джолана, измиваме го и го накисваме в студена вода. След 2-3 часа го измиваме под течаща вода и го оставяме да се отцеди. После го нарязваме на порции и пускаме парчетата джолан в пръстено гърне.

Прибавяме ситно нарязания лук, обелените и нарязани картофи, обелените скилидки чесън, червения пипер, черния пипер /половината - на зърна, а другата половина – смлян/, дафиновия лист, лютите чушки, маслото, виното, 1 ч.ч. вода и сол на вкус.

Захлупваме плътно гърнето. Замазваме капака с тесто и задушаваме ястието 2-3 часа в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало