Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг телешки джолан
• 1,5 к.ч. червено вино
• 2-3 глави лук
• 400 г картофи
• 1 ч.л. червен пипер
• 10-12 зърна черен пипер
• 10-12 скилидки чесън
• 2 люти чушки
• 1 дафинов лист
• 80 г краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме джолана, измиваме го и го накисваме в студена вода. След 2-3 часа го измиваме под течаща вода и го оставяме да се отцеди. После го нарязваме на порции и пускаме парчетата джолан в пръстено гърне.
Прибавяме ситно нарязания лук, обелените и нарязани картофи, обелените скилидки чесън, червения пипер, черния пипер /половината - на зърна, а другата половина – смлян/, дафиновия лист, лютите чушки, маслото, виното, 1 ч.ч. вода и сол на вкус.
Захлупваме плътно гърнето. Замазваме капака с тесто и задушаваме ястието 2-3 часа в умерена фурна.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...