Кулинарни рецепти » Градинарски гювеч с телешко месо

 Градинарски гювеч с телешко месо

Продукти:

• 600-700 г телешко месо
• 1-2 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 6-7 чушки
• 1 патладжан
• 3-4 домата
• 1 ч.ч. бамя
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме и го слагаме в наклонена тавичка, за да се отцеди горчивия сок. Нарязваме чушките на пръстенчета и почистваме бамята от дръжките.

Нарязваме месото на парчета, посоляваме и го пържим в част от мазнината заедно със ситно нарязания лук. Щом лука стане прозрачен, поръсваме черния и червения пипер и още малко сол. Разбъркваме и прехвърляме в предварително затоплен глинен гювеч.

В останалата мазнина последователно запържваме и добавяме в гювеча чушките, патладжана и бамята. Накрая наливаме в гювеча мазнината от пърженето и го слагаме в студена фурна. Загряваме фурната до умерена и печем 20 мин.

После намаляваме огъня и продължаваме да печем, докато ястието остане на мазнина. Покриваме готовия гювеч с нарязаните на кръгчета домати и запичаме още десетина минути.

Автор: Марияна Танева

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало