Продукти:
• 1-2 кг месо
• 2-3 кг морска сол
Начин на приготвяне:
Насипваме в емайлирана тавичка около 2 пръста морска сол. Върхо солта слагаме парче месо, което сме измили и сме подсушили много добре. Покриваме го също с морска сол.
Печем във фурната, докато солта отгоре почервенее. Изваждаме месото и изчистваме добре солта. Нарязваме на порции и поднасяме. По същия начин можем да изпечем пиле или риба.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...