Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 кг телешко месо от гърдите
• 2 жълтъка
• 2-3 дафинови листа
• 1 к.ч. кисело мляко
• 4-5 скилидки чесън
• 8-10 малки лукчета
• 1-2 с.л.брашно
• 2-3 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на парчета, посоляваме го и го изпържваме в сгорещената мазнина. След като се зачерви, поръсваме с черен пипер и брашно и пържим още малко.
Слагаме месото в тавичка, заливаме с 1-2 ч.ч. гореща вода и прибавяме дафиновите листа и обелените лукчета и скилидки чесън. Печем в силна фурна.
Малко преди да отстраним от огъня заливаме с разбитите в киселото мляко жълтъци. Запичаме и изваждаме от фурната.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...