Кулинарни рецепти » Печено агне със зелена плънка

 Печено агне със зелена плънка

Продукти:

• 1 агне около 8 кг
• 1 пакетче краве масло
• черен и червен пипер
• сол

За плънката:

• дреболиите от агнето
• 3 с.л. масло
• 12-15 връзки зелен лук (според големината им)
• 4-5 сухи чушки
• 2 шепи ситно нарязана мащерка
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме изчистеното агне и го обтриваме отвсякъде с черен пипер и сол.

Сваряваме дреболиите в подсолена вода и ги нарязваме на дребни кубчета. Добавяме натрошените сухи чушки, мащерката и нарязания, посолен и леко смачкан лук. Поръсваме с черен и червен пипер. Посоляваме и разбъркваме добре.

С тази смес напълваме агнето и го зашиваме. Отвън го намазваме с масло, сол и малко червен пипер. Поставяме агнето върху кръстосани дървени пръчки. Наливаме 2 ч.ч. вода.

Плътно завиваме с фолио цялата тава и печем на среден огън до готовност. Накрая отстраняваме фолиото и допичаме агнето от двете страни, докато придобие златист цвят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало