Кулинарни рецепти » Пълнени патладжани от Пловдивско

 Пълнени патладжани от Пловдивско

Продукти:

• 5 патладжана
• 500 г телешка кайма
• 4 с.л. олио
• 300 г домати
• 1 глава лук
• 10 скилидки чесън
• 1 ч. л. червен пипер
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме патладжаните на половинки, издълбаваме ги, посоляваме и оставяме да се отцедят, след което леко ги запържваме в част от олиото.

В останалата мазнина и малко вода задушаваме ситно нарязания лук. Прибавяме червения пипер, 1 настърган домат, каймата, черния пипер, нарязаните ситно скилидки чесън, наситнения магданоз и сол на вкус.

Напълваме патладжаните със сместа, нареждаме ги в намазнена тавичка и ги покриваме с филийки от останалите домати. Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало