Кулинарни рецепти » Печено кюфте по чешки

 Печено кюфте по чешки

Продукти: (за 3-4 порции)

• 350 г телешко месо
• 250 г тлъсто свинско месо
• 2 яйца
• 2 филии стар бял хляб
• 50 г сланина
• 5-6 скилидки чесън
• 1 глава лук
• магданоз, черен пипер, сол
• прясно мляко, за да накиснем хляба
• галета за овалване на кюфтетата
• свинска мас за намазване на тавичката

Начин на приготвяне:

Смиламе месото заедно със сланината два пъти през месомелачка. Слагаме каймата в дълбок съд, посоляваме я, прибавяме яйцата, черния пипер, лука - обелен и нарязан много на ситно, счуканите скилидки чесън, накиснатия и отцеден от млякото бял хляб.

Разбъркваме добре сместа и от нея оформяме продълговати кюфтета. Овалваме ги в галета и ги подреждаме да се пекат в тавичка, намазана обилно със свинска мас.

Доливаме 3-4 с. л. вода и печем в умерена фурна около един час. От време на време поливаме месото със собствения му сок, а ако е необходимо, добавяме топла вода.

Готовите кюфтета нарязваме на филийки и поднасяме с варени картофи и задушено зеле.

Автор: Иван Иванов

Представяме Ви:

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало