Кулинарни рецепти » Печени кюфтенца със зеленчуци

 Печени кюфтенца със зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г телешка кайма
• 1 филийка бял хляб
• 1 главичка лук
• 75 г счукани бадеми
• 1 яйце
• 1/2 ч.л. настъргана лимонова кора
• сокът от ½ лимон
• 200 г печурки
• 1 морков
• 1 стрък пресен лук
• 1 червена чушка
• 200 г кашкавал
• стрит босилек, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Смесваме каймата, яйцето, накиснатия и изцеден от водата хляб, нарязания на ситно лук и подправките. Прибавяме бадемите, наливаме малко топла водичка и измесваме каймата. С мокри ръце оформяме малки кюфтенца, които приплескваме и нареждаме върху намаслената решетка на фурната.

Нарязваме шапките на гъбите на четвъртинки и ги напръскваме с лимонов сок. Нарязваме моркова, лук и чушката на сламки. Нареждаме всичко около кюфтенцата. Покриваме с тънки филийки кашкавал и печем 7-8 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало