Кулинарни рецепти » Месно руло с царевица

 Месно руло с царевица

Продукти:

• 500 г кайма
• 200 г консервирана царевица
• 2 моркова
• 150 г грах от консерва
• 1 глава лук
• 1 яйце
• галета
• майорана
• настърган кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на дребно, а морковите на кубчета. Запържваме ги в олио до омекване.

Смесваме каймата с 50 мл вода, наситнения лук, яйцето, подправките и омесваме добре. Прибавяме зеленчуците, смесваме внимателно и оформяме на руло, което поставяме в правоъгълна тавичка застлана с фолио.

Печем във фурна на 180°С. Поръсваме рулото с настърган кашкавал 5 минути преди да го извадим от печката.

Автор: Величка Каменова

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало