Кулинарни рецепти » Телешки гювеч с ориз

 Телешки гювеч с ориз

Продукти: (за 4-5 порции)

• 700-800 г телешко месо
• 3-4 с.л. олио
• 3 моркова
• 1-2 корена магданоз
• 1 парче целина
• 7-8 зелени чушки
• 3-4 домата
• 1 глава лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 с.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на парчета и го запържваме в сгорещената мазнина. Последователно прибавяме нарязаните на дребно лук, моркови, магданозени корени, целина и домати. Поръсваме с червения пипер, заливаме с малко топла вода и задушаваме на тих огън, докато омекне месото.

Прибавяме опечените, обелени и ситно нарязани чушки. Посоляваме ястието, прибавяме ориза, разбъркваме и изсипваме в тавичка. Заливаме с 1 к.ч. гореща вода и печем в умерена фурна, докато оризът поеме течността. Поднасяме гювеча, поръсен с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало