Кулинарни рецепти » Печено свинско с плънка от кайма

 Печено свинско с плънка от кайма

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг обезкостено свинско месо /цяло парче/
• 150 г пушени гърди /или сланина/
• 3 глави лук
• 150 г кайма
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. черен пипер
• 5-6 скилидки чесън
• 1 настъргана ябълка
• 1 с.л. галета
• 1 яйце
• 1 к.ч. разтопена свинска мас
• 5-6 картофа
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, подсушаваме го и с мокро дървено чукче го начукваме, докато парчето стане с дебелина около 1,5 см.

Нарязваме пушените гърди /или сланината/ на малки кубчета и ги пускаме в предварително затоплен сух тиган. Когато си пуснат мазнина, прибавяме ситно нарязания лук и го запържваме. След това слагаме и каймата и я запържваме съвсем леко.

Отстраняваме сместа от огъня и прибавяме ситно нарязания магданоз, червения пипер, половината от черния пипер, счукания чесън, настърганата ябълка, галетата и разбитото яйце. Посоляваме на вкус, разбъркваме много добре и разстиламе върху месото. После навиваме месото на руло и го завързваме здраво с канап.

Слагаме рулото в намаслена тавичка, поливаме го с разтопената мас, поръсваме с черен пипер и сол и печем около 1 час и 30 мин в предварително загрята умерена фурна. Половин час преди да извадим от фурната прибавяме обелените и нарязани на тънки филийки картофи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало