Кулинарни рецепти » Печено свинско с плънка от кайма

 Печено свинско с плънка от кайма

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг обезкостено свинско месо /цяло парче/
• 150 г пушени гърди /или сланина/
• 3 глави лук
• 150 г кайма
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. черен пипер
• 5-6 скилидки чесън
• 1 настъргана ябълка
• 1 с.л. галета
• 1 яйце
• 1 к.ч. разтопена свинска мас
• 5-6 картофа
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме месото, подсушаваме го и с мокро дървено чукче го начукваме, докато парчето стане с дебелина около 1,5 см.

Нарязваме пушените гърди /или сланината/ на малки кубчета и ги пускаме в предварително затоплен сух тиган. Когато си пуснат мазнина, прибавяме ситно нарязания лук и го запържваме. След това слагаме и каймата и я запържваме съвсем леко.

Отстраняваме сместа от огъня и прибавяме ситно нарязания магданоз, червения пипер, половината от черния пипер, счукания чесън, настърганата ябълка, галетата и разбитото яйце. Посоляваме на вкус, разбъркваме много добре и разстиламе върху месото. После навиваме месото на руло и го завързваме здраво с канап.

Слагаме рулото в намаслена тавичка, поливаме го с разтопената мас, поръсваме с черен пипер и сол и печем около 1 час и 30 мин в предварително загрята умерена фурна. Половин час преди да извадим от фурната прибавяме обелените и нарязани на тънки филийки картофи.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало