Кулинарни рецепти » Пълнен пъпеш

 Пълнен пъпеш

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пъпеш
• 1 бучка краве масло

За плънката:

• 1-2 глави лук
• 200 г смляно овче месо
• 1 ч. ч. ориз
• 50 г бадеми
• 50 г стафиди
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. Добавяме каймата и ориза, посоляваме, поръсваме с черния пипер и слагаме бадемите и стафидите. Сипваме малко вода и варим, докато продуктите поомекнат.

Издълбаваме вътрешността на пъпеша и го пълним с приготвената плънка. Слагаме го в голям гювеч и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Начало