Кулинарни рецепти » Пълнен пъпеш

 Пълнен пъпеш

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пъпеш
• 1 бучка краве масло

За плънката:

• 1-2 глави лук
• 200 г смляно овче месо
• 1 ч. ч. ориз
• 50 г бадеми
• 50 г стафиди
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. Добавяме каймата и ориза, посоляваме, поръсваме с черния пипер и слагаме бадемите и стафидите. Сипваме малко вода и варим, докато продуктите поомекнат.

Издълбаваме вътрешността на пъпеша и го пълним с приготвената плънка. Слагаме го в голям гювеч и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало