Кулинарни рецепти » Пълнен пъпеш

 Пълнен пъпеш

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пъпеш
• 1 бучка краве масло

За плънката:

• 1-2 глави лук
• 200 г смляно овче месо
• 1 ч. ч. ориз
• 50 г бадеми
• 50 г стафиди
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. Добавяме каймата и ориза, посоляваме, поръсваме с черния пипер и слагаме бадемите и стафидите. Сипваме малко вода и варим, докато продуктите поомекнат.

Издълбаваме вътрешността на пъпеша и го пълним с приготвената плънка. Слагаме го в голям гювеч и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало