Продукти: (за 2 порции)
• 2 свински котлета
• 1 кренвирш
• 1 кисела краставичка
• 1/2 ч.л. горчица
• 1 главичка лук
• 1-2 с.л. брашно
• 1-2 с.л. олио
• кимион, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме котлетите, подсушаваме ги и с остър нож ги разрязваме по дължина, така че да се получат джобчета.
Запържваме в малко олио ситно нарязания лук. Прибавяме ситно нарязания кренвирш, ситно нарязаната краставичка и горчицата, разбъркваме добре и напълваме котлетите с тази смес. Захващаме отворите с конец /или клечки за зъби/, овалваме ги в брашното и ги поръсваме с олио.
Нареждаме котлетите в намаслен съд, заливаме ги с 3-4 с.л. вода, поръсваме ги с кимиона и ги печем в предварително загрята гореща фурна.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...