Продукти: (за 2 порции)
• 2 свински котлета
• 1 кренвирш
• 1 кисела краставичка
• 1/2 ч.л. горчица
• 1 главичка лук
• 1-2 с.л. брашно
• 1-2 с.л. олио
• кимион, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме котлетите, подсушаваме ги и с остър нож ги разрязваме по дължина, така че да се получат джобчета.
Запържваме в малко олио ситно нарязания лук. Прибавяме ситно нарязания кренвирш, ситно нарязаната краставичка и горчицата, разбъркваме добре и напълваме котлетите с тази смес. Захващаме отворите с конец /или клечки за зъби/, овалваме ги в брашното и ги поръсваме с олио.
Нареждаме котлетите в намаслен съд, заливаме ги с 3-4 с.л. вода, поръсваме ги с кимиона и ги печем в предварително загрята гореща фурна.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...