Кулинарни рецепти » Шиш кебап в було

 Шиш кебап в було

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г агнешко месо
• 1 агнешко було
• 1 к.ч. олио
• 4 глави лук
• 4 домата
• 4 люти чушки
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото, лука и доматите на кубчета, а лютите чушлета – на парченца. Нанизваме продуктите на шишове, като редуваме месо, лук, чушка, домат. Подправяме с магданоз, джоджен, черен пипер и сол на вкус. Увиваме шишовете два по два в парчета от булото.

Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги заливаме с олиото и виното. Добавяме 1 ч.ч. гореща вода и печем 30 мин в умерена фурна, като от време на време обръщаме шишовете, за да не загори булото. Преди сервиране поръсваме с наситнен магданоз и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало