Кулинарни рецепти » Печена свинска плешка по лионски

 Печена свинска плешка по лионски

Продукти: (за 1 порция)

• 150 г месо от плешка
• 1 с.л. мазнина
• 1 малка глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• черен пипер, сол, ким

Начин на приготвяне:

Обезкостената плешка оформяме на правоъгълник, начукваме и натриваме със сол, счукан чесън и черен пипер. нареждаме отгоре задушения в мазнина лук, увиваме на руло и завързваме с конец.

Поставяме рулото в съд, на дъното на който сме наредили свински кости, заливаме с малко вода и печем във фурната. Ако месото е постно, намазваме отгоре с мазнина. Поръсваме с ким. По време на печенето поливаме от време на време със соса.

Опеченото месо поднасяме нарязано на филии и гарнирано със задушени зеленчуци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало