Продукти: (за 4 порции)
• 3 ч.ч. нарязано на кубчета агнешко месо
• 1 к.ч. сос от печено месо
• 3 ч.ч. картофено пюре
• 2 с.л. краве масло
• 1 парче керевиз
• 2 с.л. ситно нарязан лук
• 1 скилидка чесън
• прясно смлян черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Запържваме в маслото, докато омекнат, ситно нарязаните лук и керевиз и счукания чесън. Прибавяме агнешкото, соса от печеното, ситно нарязан магданоз, сол и черен пипер на вкус и разбъркваме.
Омесваме картофеното пюре и жълтъците и разстиламе половината от сместа по дъното на намаслена тавичка така, че да се получи пласт с дебелина 2-3 см. Изсипваме отгоре месото и покриваме с останалото картофено пюре. Печем ястието 30-35 мин в умерена фурна.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...