Кулинарни рецепти » Агнешко от Неапол

 Агнешко от Неапол

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг агнешко месо
• 3-4 глави лук
• 1 кг картофи
• 2 с.л. пресен риган или 2 ч.л. сух
• 4 с.л. нарязан пресен магданоз
• 6 с.л. нарязан пресен босилек
• 2 скилидки чесън
• 1 кг домати
• 30 г краве масло
• 4 с.л. зехтин
• прясно смлян черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме агнешкото месо и го нарязваме на малки парчета. Обелваме лука и го нарязваме на четвъртинки. Обелените картофи нарязваме на едро, а доматите – на кръгчета.

Загряваме фурната на 180 градуса. Намазваме подходяща тавичка с масло.

Подсушаваме агнешкото с кухненска хартия и го слагаме в тавата заедно с лука, картофите и намачкания чесън. Посоляваме, поръсваме черен пипер, магданоз, босилек и риган. Отгоре покриваме с парчетата домати и с парченца масло. Заливаме със зехтина.

Слагаме ястието за 1 час и половина във фурната, докато месото стане съвсем крехко, а картофите добре опечени. Сервираме го топло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало