Кулинарни рецепти » Телешко стомна кебап

 Телешко стомна кебап

Продукти:

• 1 кг телешко месо
• 600-700 г пресен лук (или 10-12 глави стар лук)
• 1-2 цели люти чушлета
• 1 с.л. доматено пюре
• 2 връзки магданоз
• 1 с.л. брашно
• 1/2 ч.ч. мазнина
• червен пипер
• чубрица, джоджен
• черен пипер на зърна
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото и го нарязваме на малки късчета. Към него прибавяме нарязания на парченца по 1 см пресен лук (или ситно нарязания стар лук) и всички останали продукти.

Разбъркваме добре и изсипваме сместа в стомна или пръстено гърне. Доливаме малко вода, затваряме плътно с капака.

Слагаме гърнето в загрятата фурната или го зариваме в жар, за да се задушава.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало